Overslaan en naar de inhoud gaan

Caiway en Delta komen onder één moederbedrijf

De Zweedse investeerder EQT Infrastructure neemt het kabel- en glasvezelbedrijf CIF Holding over. De regionale kabelaanbieder CAIW (Caiway) maakt deel uit van die transactie. Dat bedrijf komt daarmee onder één dak met het Zeeuwse energie- en kabelbedrijf Delta, dat al in handen is van EQT.
coax
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

CIF en CAIW zijn nu nog eigendom van een investeringsfonds van Rabobank dat een beleggingsduur van tien jaar hanteert. Het einde van die periode is nu in zicht. Financiële details over de verkoop, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond, zijn niet naar buiten gebracht.

CAIW levert televisie, telefonie en internetdiensten aan ruim 200.000 klanten, met name in Westland en omgeving. Infrastructuurbedrijf CIF biedt breedbandtoegang aan meer dan 350.000 huishoudens en bedrijven, niet alleen in de Randstad maar juist ook in buitengebieden. Op het netwerk van CIF zijn dertien verschillende providers actief.

Nog niet alle goedkeuring rond

Met de overname door EQT is de continuïteit van de dienstverlening volgens de betrokken partijen gegarandeerd. Ook wil de nieuwe eigenaar, die CIF en CAIW onderbrengt in dezelfde holding als Delta, de bedrijven de ruimte bieden om verder te groeien.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zich nog wel over de deal buigen. Die toezichthouder maakte een paar jaar geleden nog bezwaar tegen de overname van Caiway door KPN, die daarop werd afgeblazen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in