Overslaan en naar de inhoud gaan

Business en IT'ers moeten niks van elkaar hebben

Een goede communicatie en kennisuitwisseling tussen IT en business zijn belangrijke uitgangspunten van moderne ontwikkelmethoden, het streven naar efficiënte projecten en uiteindelijk trajecten die waardevolle software opleveren. Toch blijkt dat geen breedgedragen opvatting.
ontslag
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Slechts 9,4 procent van de business professionals die deelnamen aan het onderzoek het noodzakelijk vindt dat ontwikkelaars de behoeften vanuit de business begrijpt. Van de IT'ers vindt 11,4 procent dit een belangrijke vaardigheid, zo blijkt uit onderzoek dat Mendix heeft laten uitvoeren.

Iets meer dan de helft van de business professionals vindt dat het IT team verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van software. Hoewel dus maar weinig business-professionals menen dat IT'ers kennis behoeven te hebben van hun vakgebied, verwacht een vergelijkbaar percentage dat de IT'ers hen helpen met behulp van applicaties hun werk te vergemakkelijken.

Soft skills ontbreken maar
lijken ook niet belangrijk

Wanneer er gevraagd wordt naar de eisen die aan software-ontwikkelaars gesteld moeten worden, komen zowel IT'ers als business-professionals vooral met technische vaardigheden op de proppen. Slechts 16 procent van de respondenten vindt ‘gevoel hebben voor een goede gebruikerservaring’ een belangrijke eigenschap voor een developer. 24 procent van de business professionals beoordeelt ontwikkelaars als ‘communicatief’. En ook 24 procent van de ondervraagde business professionals beschrijft ontwikkelaars als ‘goed in samenwerken’.

Bedrijven die serieus bezig zijn met digitale transformatie, moeten ervoor zorgen dat hun business units en IT-teams een eenheid vormen”, vindt Hans de Visser, vice president Product Management bij Mendix. "We leven niet langer in een wereld waar projecten aan het development team worden overgedragen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen. Het business team moet actief betrokken zijn bij de totstandkoming van de app, en het development team moet zeer goed weten wat de behoeften van de business zijn, wat de strategie is en welke voorkeuren de eindgebruiker heeft."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in