Beheer

Security

Bug zorgt voor heibel op Facebook

1 mei 2015
Facebook heeft te maken met woedende gebruikers, die hun berichten spoorloos zagen verdwijnen, of die geen link konden maken met content buiten het sociale netwerk. "Het komt allemaal door een bug, die is ontstaan na de laatste update van de software", weet de woordvoerder van Facebook te melden.

De problemen begonnen gisteren, net na een grote update van de software. Bepaalde berichten of foto's bleken plotseling te zijn verdwenen, tot ongerief van de gebruikers. Wie probeerde daar iets aan te doen door het bericht nogmaals te plaatsen, kreeg een kwade melding dat er werd gehandeld tegen de veiligheidsvoorschriften van Facebook.

Een fix is onderweg

Facebook haast zich om de softwarefout te herstellen en zo snel mogelijk een bugfix aan te brengen. Als die er is, moet het weer gewoon mogelijk zijn om berichten, foto's en links naar andere websites te plaatsen. "We zijn er achter waarom het misging", aldus de woordvoerder van Facebook, "bepaalde links die gebruikers aanbrachten bleken te worden aangemerkt als kwaadaardig. In zo'n geval zorgt een automatische routine ervoor dat de betreffende content wordt verwijderd."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.