Brussel wil fusieplan Ziggo en UPC dieper onderzoeken

9 mei 2014
De voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC stuit op vraagtekens in Brussel. De Europese Commissie wil eerst een diepgravend onderzoek doen naar de plannen voordat ze een besluit kan nemen.

De commissie heeft nu de tijd tot 18 september om zich over de plannen te buigen en met een eindoordeel te komen. Eind januari werd het fusieplan aangekondigd. UPC-eigenaar Liberty Global is bereid 34,53 euro per Ziggo-aandeel neer te tellen. Het bod waardeert het kabelbedrijf op circa 10 miljard euro. Liberty Global wil beide bedrijven samenvoegen onder de naam Ziggo.

Verstoring concurrentieveld dreigt

Brussel maakt zich zorgen dat door de fusie de concurrentie in Nederland op een aantal betaaltelevisie- en telecommarkten vermindert. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er mogelijk verstoring van de markt is als het gaat om onder meer de aankoop van televisiezenders en het aanbod van betaalzenders. Aangezien zowel UPC als Ziggo internet, telefonie en televisie aanbiedt moet ook hier scherp naar worden gekeken, aldus Brussel.

Het feit dat er een onderzoek wordt ingesteld, zegt nog niets over de uitkomst ervan, benadrukt de commissie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.