Beheer

Security
FIFA21

Broncodes gestolen bij gamesmaker EA Electronics

Privacy spelers niet in gevaar.

© Shutterstock Miguel Lagoa
11 juni 2021

Privacy spelers niet in gevaar.

Electronic Arts (EA), een van de grootste makers van computergames ter wereld, is het slachtoffer geworden van een datahack. Dat bevestigde het bedrijf achter populaire spellen als Battlefield, FIFA 21 en Need for Speed.

EA zei dat de hackers onder meer een beperkt aantal broncodes hebben gestolen. De schade is beperkt en er zijn geen gegevens van spelers buitgemaakt en de privacy van spelers is niet in gevaar, aldus EA dat onderzoek doet naar de cyberaanval. De autoriteiten zijn ingeschakeld. Verdere details werden niet verstrekt.

Volgens technieuwssite Motherboard zijn hackers erin geslaagd om ongeveer 780 gigabyte aan interne documenten te stelen bij EA. Daaronder is de broncode van de populaire voetbalgame FIFA 21. De gegevens worden te koop aangeboden op ondergrondse marktplaatsen op het dark web, het afgeschermde deel van het internet, aldus Motherboard.

De hackers claimen dat ze ook de code van de zogeheten Frostbite-engine in handen hebben gekregen. Dat is de software die nodig is om games te kunnen spelen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.