Management

Branche
Symantec

'Broadcom dichtbij overname van Symantec'

'Overname is eigenlijk rond en wordt vandaag of vrijdag bekendgemaakt.'

3 juli 2019

'Overname is eigenlijk rond en wordt vandaag of vrijdag bekendgemaakt.'

De Amerikaanse chipmaker Broadcom staat op het punt om cyberveiligheidsbedrijf Symantec over te nemen. De deal heeft een waarde van meer dan 15 miljard dollar, aldus ingewijden.

Mogelijk wordt de transactie al woensdag aangekondigd, hoewel een definitieve overeenkomst nog niet is ondertekend. Ook bestaat de kans dat de bekendmaking wordt uitgesteld tot na 4 juli, een nationale feestdag in de Verenigde Staten.

Een overname van Symantec laat volgens kenners zien dat de chipmaker zijn geld en strategische koers inzet op softwarebedrijven, nadat vorig jaar een deal met rivaal Qualcomm mislukte.

Symantec is een pionier op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus, maar zoekt de afgelopen jaren naar een nieuwe koers. Het bedrijf versleet een reeks topbestuurders en trok voor miljarden de portemonnee voor overnames, onder meer voor bedrijvenbeveiliger Blue Coat Systems.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
cyberiad 03 juli 2019 12:31

Het lijkt er op dat het met Symantec dezelfde kant op gaat als indertijd met McAfee. Vele malen verkocht, vele malen strategiewijzigingen, en uiteindelijk geen schaduw meer van de oorspronkelijke kwaliteit.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.