Beheer

Infrastructuur
5G zendmast

Britse telefoonmasten aangevallen uit angst voor coronavirus

5G 'zou corona verspreiden'

© Huawei
6 april 2020

5G 'zou corona verspreiden'

Op meerdere plekken in het Verenigd Koninkrijk zijn zendmasten voor mobiele telefoons aangevallen en in brand gestoken. De daders zijn vermoedelijk bang dat het coronavirus kan worden verspreid door het 5G-netwerk, de opvolger van het huidige mobiele internet. Voor die theorie is geen bewijs.

Onder meer in Liverpool, Birmingham en Belfast werden branden gesticht bij zendmasten. Facebook heeft een groep verwijderd waarin gebruikers elkaar opriepen om beelden van aanvallen op apparatuur met elkaar te delen.

Alle grote Britse providers (BT, Vodafone, O2 en Three) hebben de aanvallen gezamenlijk veroordeeld. Volgens Vodafone doet de Britse antiterreureenheid onderzoek.

Het Britse ministerie van Digitale Zaken laat weten dat "krankzinnige samenzweringstheorieën die online rondgaan, streng worden aangepakt". Minister Michael Gove noemde de theorie "gewoon onzin, gevaarlijke onzin". Een lokale radiozender heeft een boete gekregen omdat een gast in de uitzending beweerde dat 5G de coronapandemie heeft veroorzaakt.

Lees meer over
2
Reacties
Bop 09 april 2020 17:52

Wat een IDIOTEN zijn er toch. Dit slaat helemaal nergens op.
Het lijkt eerder ERGER dan minder te worden.
Homeopathie, allerlei andere kwakzalverij, oja CHLOOR GORGELEN, samenzweringstheorieën, religie, maffe voedingsadviezen, ...
We lijken wel steeds DOMMER te worden.

Roger 07 april 2020 13:02

Het probleem is dat de telefoonmaatschappijen en de overheid niets doen om de onrust weg te nemen en daarnaast uit te leggen waarom we uberhaupt 5G nodig hebben. Dit geeft ruimte voor speculatie zeker als je daarbij de ongebreidelde onverklaarbare bomenkap optelt en een minister hebt die zegt dat we 5G nodig hebben for crowd control. Daarnaast een belangenvereniging oprichten en autoritair wetswijzigingen doorduwen zodat de burger met de rug tegen de muur staat en geen inspraak meer heeft over zijn eigen leefomgeving helpt ook niet echt. Of het nu gaat om het milieu, 5G, corona of andere dossiers op een groot aantal punten lijkt de overheid steeds meer de controle over het land te verliezen ten gunste van de belangen van het groot kapitaal. Terwijl zij als volkvertegenwoordigers de belangen van de normale burger dienen te vertegenwoordigen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.