Brein laat bron internetpiraterij afsluiten

29 november 2006

Stichting Brein heeft gisteren aan Onsnet-beheerder Edutel gevraagd de illegale 'topsite' MadBiker (MB) af te sluiten. De stichting, die de piraterij van muziek en films bestrijdt, trof 5,6 terabyte aan illegale muziek, films, games en software aan op de site. 

'Topsites' staan aan de top van de piraterij op internet. Zij zijn alleen voor ingewijden toegankelijk en beschikken als eerste over illegale bestanden, zoals de nieuwste films, muziek, games en software. De sites worden gebruikt voor de bevoorrading van andere illegale downloadsites en peer-to-peer-netwerken.  Brein schat dat er in Nederland enkele tientallen topsites bestaan en zegt verdere actie tegen de sites en hun eigenaars voor te bereiden.

MadBiker maakte gebruik van het supersnelle glasvezelnetwerk van Ons Net in het Brabantse Nuenen. "Wij hebben de situatie aan Edutel uitgelegd en zij waren overtuigd van de ernst van de inbreuk en de noodzaak die direct af te sluiten vanwege de bijzonder grote schade voor rechthebbenden" zegt Brein-directeur Kuik. Brein wil een schadevergoeding van MadBiker en heeft Edutel om de gegevens van de eigenaar verzocht. De provider heeft deze persoon in de gelegenheid gesteld om zich te melden bij Brein. Die zou dat hebben toegezegd. Doet hij dat niet, dan vraagt Brein, indien nodig via de rechter, de gegevens aan de provider. (Ester Schop) 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!