Loopbaan

Carriere
data science

Bootcamp moet aankomende data engineers klaarstomen

LINKIT leert jong talent de kneepjes van het vak met eigen programma met baangarantie.

© Pixabay CC0
30 april 2019

LINKIT leert jong talent de kneepjes van het vak met eigen programma met baangarantie.

IT-sourcingspartner Linkit start deze week met een achtweekse data engineering bootcamp. De bootcamp is voor een selecte groep high potentials die een zware selectieprocedure hebben ondergaan. Aan het traject zit vanaf de eerste dag een marktconform salaris en baangarantie vast.

De bootcamp wordt verzorgd door senior specialisten van het bedrijf zelf en bestaat uit interactieve sessies en echte klantcases. De eerste lichting, die op 1 mei van start gaat in De Meern, bestaat uit 9 young professionals. Na het afronden van de bootcamp gaan zij meteen bij klanten aan de slag om hun nieuw opgedane kennis in de praktijk toe te passen. De organisaties waarvoor de kersverse data engineers gaan werken hebben ook geholpen om het lesmateriaal toe te spitsen op hun specifieke IT-behoeftes.

Kloof tussen vraag en aanbod

LINKIT heeft meer dan 1000 IT-specialisten werkzaam bij klanten in verschillende branches en zegt als missie te hebben specialistische IT-kennis met bedrijven en experts uit te wisselen en te verbinden. CTO Daan de Groof vertelt dat data engineers een cruciale rol spelen bij de verandering van de wereld door data, machine learning en real-time kunstmatige intelligentie. “Wij zien een enorm gat in vaardigheden tussen de behoefte van onze klanten en het huidige aanbod van specialisten. In de kern gaat het erom dat een data engineer vanuit de enorme hoeveelheid aan gestructureerde en ongestructureerde data waarde kan realiseren voor de business. Er wordt kennis vereist binnen een breed spectrum in een snel veranderde technologie stack. Van identificatie van data bronnen, validatie, extractie, aggregatie, storage, software development tot aan toepassing van machine learning modellen in productie.”

De bootcamp start met kandidaten die zijn geselecteerd na een zware selectieprocedure met verschillende assessments. “Velen hebben een master- of PhD-opleiding op het gebeid van computer engineering, kennis van een of meer ontwikkeltalen en een enorm leervermogen. Onderdeel van het curriculum is onder meer Spark, Kafka, API integration, Hadoop, Flink, CI/CD, Kubernetes, AI/ML, system engineering en virtualisatie. Het traject wordt afgerond met een capstone-project waarna de professionals nog een jaar intensief begeleid worden door onze senior data engineers”, aldus De Groof.

 

 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.