Loopbaan

Carriere
Guillian Tans

Booking.com laat ex-CEO thuiswerken voor klein salaris

Gillian Tans op zijspoor gezet.

Guillian Tans tijdens de Technology Playmakers Awards, maart 2019. © Ester Schop
2 juli 2019

Gillian Tans op zijspoor gezet.

Vorige week werd de Nederlandse Gillian Tans plotseling vervangen als topvrouw van Booking.com. Nu wordt duidelijk dat ze haar nieuwe rol als chairwoman vanuit huis gaat vervullen en flink moet inleveren op haar salaris.

Als chairwoman krijgt Tans nog maar een jaarsalaris van €50.000, wat neerkomt op een maandsalaris van €4.166, blijkt uit de overgangsovereenkomst die het moederbedrijf van Booking.com deponeerde bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dat is even slikken, want als CEO kreeg ze vorig jaar nog omgerekend 12,8 miljoen euro aan salaris, aandelen en bonussen uitgekeerd.

Wel krijgt ze een vertrekvergoeding van €1.187.999 en ontvangt ze bijna haar hele bonus over 2019, die minimaal 1 miljoen euro zal bedragen, meldt het FD vandaag. Tot slot heeft Tans 6426 aandelen Booking Holding, die bij de huidige beurskoers zo'n 10,7 miljoen euro waard zijn.

Een van de eerste medewerkers

Tans werkte zeventien jaar voor Booking.com. Ze begon in 2002 als een van de eerste medewerkers van het Nederlandse bedrijf dat is opgericht door Geert-Jan Bruinsma, een student van de Universiteit Twente. De afgelopen drie jaar was Tans er CEO en werd Booking.com 40% meer waard op de beurs. Sinds 2005 is het bedrijf in Amerikaanse handen.

Het laatste jaar staan de resultaten echter onder druk. Zo kwam Booking.com in augustus 2018 met een winstwaarschuwing. Tans werd vorige week plotseling vervangen door de Amerikaan Glenn Fogel, die al CEO van de holding was. Er zou onder meer synergie tussen alle bedrijven van Booking Holdings moeten komen, zoals Kayak, Rentalcars en Priceline. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com, vlakbij Amsterdam Centraal Station.

Voorvechter voor meer vrouwen in IT

Tans heeft zich de afgelopen jaren hard ingespannen om meer vrouwen te interesseren voor een IT-studie of -carrière. “Om vrouwen echt een kans van slagen te geven in tech, hebben wij als industrie de opdracht om meer te doen. Wij kunnen bijvoorbeeld meer vrouwelijke rolmodellen creëren, gender-vooroordelen al tijdens het wervingsproces uitsluiten, en investeren in initiatieven die het aantrekkelijke en uitnodigende karakter van de industrie in alle stadia accentueert, van nieuwkomers tot senior leidinggevenden”, zei ze op 13 maart in Londen, tijdens de uitreiking van de Technology Playmaker Awards.

De nieuw gecreëerde functie voor de voormalig CEO duurt tot 30 juni 2020. Het staat Tans overigens vrij in de tussentijd een nieuwe baan aan te nemen.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.