Beheer

Privacy
Bol.com liet 9000 adressen van gebruikers wekenlang zien

Bol.com toonde wekenlang 9000 woonadressen van gebruikers

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

15 juli 2020

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Online winkel Bol.com kampte enige weken met een datalek waardoor de adressen van zo'n 9000 particuliere verkopers van boeken en andere tweedehands spullen tijdelijk voor iedereen zichtbaar waren. Het bedrijf bevestigde dit nadat RTL Nieuws het nieuws bekend maakte. Het lek is inmiddels gedicht en gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

De website van Bol.com liet woonadressen van ongeveer 9000 particuliere verkopers zien die via de website tweedehands spullen verkopen. Het gaat om boeken, cd's en dvd's. Deze adresgegevens waren een maand lang voor iedereen zichtbaar die de Bol.com-app gebruikte. Normaal gesproken wordt het adres pas getoond aan de koper als hij met de verkoper een overeenkomst heeft bereikt.

Volgens de online winkel zijn de adresgegevens gemiddeld 2,5 keer bekeken door onbevoegden, maar zijn er geen aanwijzigingen dat er misbruik van de gegevens is gemaakt. Bol.com werd door klanten op de hoogte gesteld van het lek. Het bedrijf heeft daarna aanpassingen doorgevoerd en heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.