Management

Juridische zaken
euro's

Boete voor Google in Italië om privacy

© CC0 - Flickr Peter Linke
4 april 2014
Het Italiaanse college voor bescherming van persoonsgegevens heeft Google donderdag een boete opgelegd, omdat het met Google Streetview de privacyregels heeft geschonden. Het bedrijf is nu met 1 miljoen euro over de brug gekomen.

Volgens de privacywaakhond waren de auto's waarmee Google voor zijn Streetview in 2010 foto's maakte van straten in Italië "niet herkenbaar genoeg". Toevallige voorbijgangers konden daardoor niet beslissen of ze wel of niet gefotografeerd wilden worden.

Al eerder moeilijkheden

Het is niet de eerste keer dat Google onder vuur ligt voor het schenden van privacyregels. Ook Frankrijk, Duitsland en Zuid-Korea maakten eerder bezwaar tegen Google Streetview. Google erkende dat de speciale auto's die de foto's maken ook wifi-data opvingen en daardoor onder meer e-mails en wachtwoorden onderschepte.

De Franse privacywaakhond legde het bedrijf daarvoor in 2011 een boete van 100.000 euro op, de hoogst opgelegde boete ooit. In Duitsland moest Google vorig jaar 145.000 euro ophoesten in een soortgelijke zaak.

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.