Development

Software-ontwikkeling
Boeing 737 Max

Boeing heeft nieuw softwareprobleem ontdekt bij 737 MAX

Patch kan op tijd klaar zijn voor herintroductie toestel.

© Boeing
7 februari 2020

Patch kan op tijd klaar zijn voor herintroductie toestel.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuw softwareprobleem ontdekt bij de toestellen van het type 737 MAX. Dat probleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegtuigen weer de lucht in mogen, heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gezegd.

Volgens FAA-baas Steve Dickson is zijn organisatie nog bezig het nieuwe probleem te analyseren. Het zou gaan om een probleem bij een lichtje dat aangeeft wanneer het hoogteroer aan de achtervleugels van het vliegtuig niet goed werkt. Dat lampje zou te lang blijven branden.

Het nieuwe softwareprobleem hoeft de planning die Boeing hanteert voor heringebruikname van de 737 MAX niet door de war te gooien, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. De Amerikaanse vliegtuigbouwer verwacht halverwege dit jaar weer groen licht te krijgen voor de toestellen die al sinds maart vorig jaar aan de grond staan. Dat schema van Boeing zou al aan de voorzichtige kant zijn.

De 737 MAX werd aan de grond gezet na twee ongelukken binnen vijf maanden. Bij vliegtuigen van maatschappijen uit Indonesië en Ethiopië was een systeem dat moest zorgen dat het vliegtuig niet te steil steeg te agressief. Daardoor werd de neus van het vliegtuig herhaaldelijk naar beneden gedrukt wat tot de fatale ongelukken leidde.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 12 februari 2020 15:45

Nog steeds te moeilijk: niet te steil steeg, maar te steile INVALSHOEK.

Zie: vliegtuigdingetjes, aerodynamica..., ach laat maar zitten, boeiuh!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.