Beheer

Security
Android gevaren

Boeing bouwt superveilige Androidtelefoon

13 april 2012
Vliegtuigbouwer Boeing werkt aan een superveilige Androidtelefoon, bedoeld voor hoge functionarissen in overheden, legers en bedrijven. De telefoon zal onder meer spraak en dataverkeer versleutelen.

Boeing kiest voor het Androidplatform omdat het dezelfde gebruikerservaring als met consumententoestellen wil bieden, maar dan wel voorzien van ‘military grade’ beveiliging. Brian Palma, vice president van Boeings Secure Infrastructure Group, zegt dat telefoontoestellen met een vergelijkbaar beveiligingsniveau gauw 15.000 tot 20.000 dollar kosten. Boeing wil zijn toestellen tegen aanzienlijk lagere prijzen op de markt brengen.

Boeing maakt de telefoon niet voor een grote markt. Het bedrijf denkt dat er genoeg geld te verdienen is in defensiekringen en binnen geheime diensten. Wellicht zijn ook criminelen geïnteresseerd in het moeilijk af te luisteren toestel. Ook onder regeringsleiders kan de belangstelling groot zijn. Dat kan ten koste gaan van de omzet van RIM, dat hier goede zaken doet. De Amerikaanse president Obama en de Franse premier Sarkozy bijvoorbeeld zijn liefhebbers van de BlackBerry.

Het is de bedoeling dat de Boeing Phone voor eind 2012 op de markt komt. Boeing heeft niet bekend gemaakt met welke partners het toestel wordt ontwikkeld of wat het gaat kosten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.