Innovatie & Strategie

Security
vliegtuigen

Boardingpas straks vervangen door vingerafdruk?

Luchthavens VS testen check-in met vingerafdruk.

14 juni 2017

Luchthavens VS testen check-in met vingerafdruk.

De Amerikaanse Transport Security Administration (TSA), dat verantwoordelijk is voor de beveiliging op luchthavens, voert een proef uit met vingerafdrukken als vervanger van een instapkaart.

De techniek wordt de komende weken getest op vliegvelden in Atlanta en Denver, heeft de TSA vandaag bekendgemaakt. De proef is niet voor alle passagiers, want alleen reizigers die meedoen aan het TSA PreCheck-programma (en die dus al eerder hun vingerafdruk hebben afgestaan) kunnen meedoen aan de proef.

Zonder paspoort op reis

Uiteindelijk is het straks de bedoeling dat je geen instapkaart en paspoort meer nodig hebt om aan boord van je vlucht te komen: een vingerafdruk volstaat om in te checken. Tijdens de proef moeten deze papieren documenten wel nog worden getoond, omdat de nauwkeurigheid van de vingerafdrukscanner nog wordt getest.

Na afloop van de proef kijkt de TSA of de techniek ook op andere vliegvelden kan worden ingezet. Aangezien het PreCheck-programma alleen beschikbaar is voor Amerikaanse inwoners, lijken Nederlandse toeristen voorlopig geen gebruik te kunnen maken van de techniek.

Eerder werd bekend dat Schiphol dit jaar een proef wil uitvoeren met gezichtsherkenning om de doorstroming op de drukke luchthaven te bespoedigen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.