Overslaan en naar de inhoud gaan

Boardingpas straks vervangen door vingerafdruk?

De Amerikaanse Transport Security Administration (TSA), dat verantwoordelijk is voor de beveiliging op luchthavens, voert een proef uit met vingerafdrukken als vervanger van een instapkaart.

De techniek wordt de komende weken getest op vliegvelden in Atlanta en Denver, heeft de TSA vandaag bekendgemaakt. De proef is niet voor alle passagiers, want alleen reizigers die meedoen aan het TSA PreCheck-programma (en die dus al eerder hun vingerafdruk hebben afgestaan) kunnen meedoen aan de proef.

Zonder paspoort op reis

Uiteindelijk is het straks de bedoeling dat je geen instapkaart en paspoort meer nodig hebt om aan boord van je vlucht te komen: een vingerafdruk volstaat om in te checken. Tijdens de proef moeten deze papieren documenten wel nog worden getoond, omdat de nauwkeurigheid van de vingerafdrukscanner nog wordt getest.

Na afloop van de proef kijkt de TSA of de techniek ook op andere vliegvelden kan worden ingezet. Aangezien het PreCheck-programma alleen beschikbaar is voor Amerikaanse inwoners, lijken Nederlandse toeristen voorlopig geen gebruik te kunnen maken van de techniek.

Eerder werd bekend dat Schiphol dit jaar een proef wil uitvoeren met gezichtsherkenning om de doorstroming op de drukke luchthaven te bespoedigen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in