Beheer

Security

BMW's kunnen gehacked worden

30 januari 2015
Het blijkt mogelijk te zijn om de beveiliging van een BMW te omzeilen en zo de deuren van het voertuig te openen zonder in het bezit te zijn van de elektronische sleutel. Dit blijkt uit een proef die is gehouden door de Duitse automobielclub ADAC.

De zwakke plek zit in de zogeheten ConnectedDrive, een module die draadloos communiceert met de buitenwereld. BMW maakt daar gebruik van, maar ook merken als Rolls Royce en Mini hebben een ConnectedDrive toegepast. Bij BMW gaat het om de grootste aantallen: 423.000 in Duitsland alleen al en 2,2 miljoen wereldwijd.

Kraakpoging

De ADAC gaf een hacker opdracht om te kijken of hij het draadloze systeem kon binnendringen. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. De communicatiesoftware bevatte een lek, waardoor een kwaadwillende de deuren van de auto kon openmaken. Een simpele app op een smartphone was voldoende om dat voor elkaar te krijgen.

Update voor het probleem

BMW heeft inmiddels maatregelen genomen, door alle ConnectedDrives te voorzien van nieuwe software. Die update is draadloos verzonden naar alle BMW's. De ADAC waarschuwt nog wel: het kan zijn dat niet iedere wagen de nieuwe software al heeft ontvangen. BMW's die bijvoorbeeld geruime tijd in een parkeergarage hebben gestaan op een lage verdieping, kunnen de update gemist hebben. Ook auto's die in onderhoud waren, waarbij de accuspanning geruime tijd afwezig was, kunnen een probleem vormen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.