Loopbaan

Branche
vrouwen en meisjes in de IT

Blog: ‘Stop met initiatieven voor vrouwen in de technologie’

Stop met alle goedbedoelde initiatieven om vrouwen van generatie X geforceerd te interesseren voor een baan in de IT, zegt Jeanine van der Vlist van Eurofiber.

© CC0 - Public domain,  VHTO
28 oktober 2016

Meisjes kleedden poppen aan en jongens bouwden trucks. Het prille begin van de vrouwelijke interesses voor alfavakken. En voor jongens was het vanzelfsprekender dat zij beter waren in bètavakken. Het was ook een tijd waarin technologie toebedeeld was aan ‘nerds’ die vooral goed in hun vak moesten zijn. Communicatieve vaardigheden, empathie, deel uitmaken van een team met multidisciplinaire competenties waren allemaal niet aan de orde.

Hoe anders is de rol van technologie vandaag de dag? De peuter weet nu al feilloos zijn of haar weg te vinden in de digitale wereld op de tablet. Technologie is niet meer van nerds maar van ons allemaal. Hoe komt het dan toch dat we ondanks alle goedbedoelde initiatieven er maar niet in slagen meer vrouwen aan de slag te krijgen in het IT-vak? Uiteraard is er geen eensluidend antwoord. Maar de geschiedenis leert dat invloed op jonge leeftijd van groot belang is. Laten we daar nu massaal mee beginnen. Dan is het een kwestie van tijd voordat straks net zoveel vrouwen als mannen deel uitmaken van de IT-beroepsbevolking.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!