Innovatie & Strategie

Datamanagement
SIDN fonds

Blockchain valt goed bij SIDN fonds

14 van 38 gehonoreerde aanvragen vallen in thema 'Blockchain for Good'

6 juli 2017

14 van 38 gehonoreerde aanvragen vallen in thema 'Blockchain for Good'

Het SIDN fonds heeft 38 internetprojecten geselecteerd die met steun van het fonds aan de slag gaan. 14 van te te honoreren subsidieverzoeken zijn ingediend aan aanleiding van een oproep onder het motto 'Blockchain for Good'.

SIDN sreekt van 'stuk voor stuk zijn het interessante en veelbelovende projecten die bijdragen aan een sterker internet, empowerment van de gebruiker of het internet op een vernieuwende manier inzetten ten gunste van de samenleving'. De onderwerpen van de projecten lopen uiteen van kunstmatige intelligentie, cybersecurity en Internet of Things tot 'citizen science' en educatie. En volledig overzicht staat online [.pdf].

Blockchain for Good
Tijdens de 1e call van 2017 stimuleerde SIDN fonds aanvragers om Blockchain for Good-projecten in te dienen, waarbij blockchain-technologie wordt ingezet voor eerlijke en duurzame initiatieven ten gunsten van het algemeen belang. Met in totaal 14 toegekende projecten als resultaat. Blockchain heeft de potentie een betrouwbare infrastructuur te leveren die goed bestand is tegen fraude, corruptie en oneigenlijke centrale sturing. Tegelijkertijd ontbreekt het nog aan goede use cases. SIDN fonds wil hier een bijdrage aan leveren.

Wetenschappelijk onderzoek

Dit jaar ondersteunt SIDN fonds voor het eerst ook wetenschappelijk onderzoek dat past bij de doelstellingen van het fonds. Eén keer per jaar wordt de mogelijkheid geboden een voorstel in te dienen voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten zoals een promotieonderzoek of postdoconderzoek. SIDN fonds stimuleert hiermee kennisontwikkeling en innovatie op het gebied van de doelstellingen van het fonds.

De volgende call voor innovatieve internetprojecten opent binnenkort en sluit op 12 september om 13.00 uur. Daarin heeft SIDN fonds extra aandacht voor projecten waarin privacy en security elkaar versterken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.