Loopbaan

Carriere
sollicitatie

Blockchain-kennis nu bijna meest gevraagd

Heeft uw organisatie plannen met blockchain? Probeer nu vast talent te binden.

© CC BY 2.0 - Flickr Free Images
3 november 2017

Heeft uw organisatie plannen met blockchain? Probeer nu vast talent te binden.

Blockchain-kennis is in korte tijd opgeklommen naar de nummer twee positie in snelstgroeiende vereisten bij sollicitatieprocedures. Alleen de vraag naar robot-specialisten stijgt sneller.

Dit blijkt uit een jaarlijkse analyse van de arbeidsmarkt door Upwork, een wereldwijd platform voor freelancers waarover ComputerWorld bericht.

Op nummer drie in de lijst staat Bitcoin en andere cryptocurrency -specialismen, ook sterk gerelateerd aan blockchain.De 20 snelstgroeiende freelance-vaardigheden groeiden allemaal meer dan 100 procent in vergelijking met een jaar eerder. Voor de top-10 bedroegt de groei zelfs meer dan 200 procent.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Computerworld haalt ook onderzoek aan van Burning Glass Technologies, een softwarebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in arbeidsmarktanalyse. Ook dit bedrijf signaleert een verdubbeling van het aantal vacatures voor blockchain-specialisten sinds begin dit jaar.

Nu vast talent hamsteren

Burning Glass Technologies concludeert dat blockchain nog een heel nieuwe technologie is en dat geldt ook voor de vraag naar specialisten. Maar het bedrijf twijfelt er niet aan dat de kennis binnenkort schaars wordt. Scott Bittle communications director bij Burning Glass Technologies raadt bedrijven die blockchainplannen ontwikkelen, dan ook aan nu vast op zoek te gaan naar talent ook al is de visie op de de inzet van blockchain in de bedrijfsvoering nog niet uitgekristalliseerd.

1
Reacties
Danny Lensen 03 november 2017 17:18

Beste Thijs,

En wat zijn de skills van een blockchain specialist? Is dit algemene kennis of zijn dit specifieke toegepaste vaardigheden? Zoekt men programmeurs of analytici?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.