Innovatie & Strategie

Blockchain
Duurzaamheid

Blockchain goed inzetbaar voor duurzaamheids-projecten

Toepassing in afvalbeheer, watervoorziening en energiemarkt.

16 maart 2023

Na de hype enkele jaren geleden, gaan de ontwikkelingen rondom de blockchaintechnologie enigszins in de luwte gestaag verder. Blockchain biedt nog altijd vele mogelijkheden, ziet Babak Basharirad. Zeker op het gebied van duurzaamheidsprojecten kan deze technologie uitstekend worden ingezet. 

Blockchain is technisch gezien een gedistribueerde datastructuur die cryptografisch beveiligd en fraudebestendig is. Vanuit zakelijk perspectief is het een gedistribueerd grootboek, oorspronkelijk gemaakt als basis voor Bitcoin [1], geïntroduceerd in 2008 en gelanceerd in 2009.

Er zijn controversiële meningen over blockchain, maar net als elke andere nieuwe technologie heeft blockchain zijn eigen mogelijkheden in verschillende domeinen die meer tijd nodig hebben om de juiste manier te vinden om te worden gerealiseerd als een nuttig gereedschap in het menselijk leven. Het biedt een aantal opmerkelijke en spannende functies, zoals beveiligde, fraudebestendige gegevensopslag, transparantie, vertrouwelijkheid en decentralisatie, waardoor het een waardevol instrument is in veel domeinen en industrieën.

Over het algemeen is een optimistische en positieve strategie constructiever bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Wanneer een nieuwe technologie opkomt, moet deze verschillende stadia doorlopen, totdat deze wereldwijd kan worden geaccepteerd als een belangrijk onderdeel van het menselijk leven en de menselijke cultuur.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!