Beheer

Security
iot hackers

Bijna niemand vertrouwt beveiliging IoT

Maar het wordt toch volop gebruikt

iot-hack © pixabay
31 oktober 2017

Maar het wordt toch volop gebruikt

Er zijn maar bitter weinig consumenten die de beveiliging van IoT-apparaten vertrouwen. Toch heeft ruim de helft meerdere van deze apparaten in zijn bezit.

Uit het onderzoek State of IoT van Gemalto blijkt dat 90 procent van de consumenten geen vertrouwen heeft in de beveiliging van IoT-apparaten. Ze zijn vooral bang dat hackers de besturing van de apparaten kunnen overnemen, dat hun gegevens worden gelekt en dat hackers toegang krijgen tot hun persoonlijke data.  Twee derde van de consumenten en bijna 80 procent van de organisaties wil dat overheden zich bemoeien met beveiliging van IoT. Daarbij denkt ruim de helft aan wetgeving.

Voor het onderzoek werden wereldwijd 10.500 consumenten ondervraagd en 1050 zakelijke en IT-beslissers.

Dat de apparaten niet erg vertrouwd worden, is niet geheel onterecht. Fabrikanten van deze apparaten en serviceproviders besteden slechts 11 procent van hun totale IoT-budget aan de beveiliging ervan. Wel zeggen ze dat ze het erg belangrijk vinden. De helft werkt inmiddels met de security by design-aanpak, wat inhoudt dat al bij het ontwerp van het product rekening wordt gehouden met beveiliging ervan. Twee derde van de organisaties kiest daarbij voor encryptie van de data. Dat geldt overigens in veel mindere mate voor België en Nederland (52 procent).

Een goede beveiliging helpt wel beter verkopen. De verkoop of het gebruik van een product steeg bij 92 procent van de bedrijven nadat ze beveiligingsmaatregelen hadden geïmplementeerd in het IoT-product.

Uit het wereldwijd gehouden onderzoek, komen Nederlanders wat minder beveiligingsbewust over dan gemiddeld. Zo zijn ze minder bezorgd over de beveiliging van de IoT-apparaten, werken minder vaak met versleuteling en nemen minder vaak beveiliging in overweging als ze IoT gaan gebruiken.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.