Bijna helft werkgevers treft leugens in CV aan

28 oktober 2008
Maar liefst 45 procent van de Nederlandse werkgevers treft wel eens onjuistheden aan in CV’s die hen worden toegestuurd. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van vacaturesite CareerBuilder.nl.

Van deze werkgevers heeft 54 procent de ‘liegende’ sollicitant rechtstreeks afgewezen, 37 procent overwoog nog steeds de samenwerking maar zag er uiteindelijk toch van af en 9 procent nam de sollicitant uiteindelijk wel in dienst. “Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt”, reageert Wouter Goede, managing director van CareerBuilder.nl.

Volgens de ondervraagde Nederlandse werkgevers wordt er het meest gelogen over vaardigheden (35 procent), verantwoordelijkheden bij vroegere werkgevers (23 procent), en functies en vorige werkgevers (beiden 13 procent). Maar ook over academische titels of opleidingsinstituten en de duur van dienstverbanden wordt relatief vaak gelogen (beiden 7 procent).

Exacte gegevens over hoe vaak leugens op CV’s van Nederlandse ICT’ers voorkomen, ontbreken, maar volgens Goede komt dit ook in deze branche ‘regelmatig’ voor. Een van de ondervraagde personeelsmanagers stoorde zich bijvoorbeeld het meest aan een kandidaat die op zijn CV beweerde dat hij een expert was in het opzetten van computernetwerken, terwijl in de praktijk bleek dat hij nauwelijks in staat was om een internetverbinding te configureren. Goede waarschuwt sollicitanten voor de gevolgen van onjuistheden in hun CV: “Zelfs kleine leugens zoals overdreven functieomschrijvingen of het verwisselen van datums kunnen schade toebrengen aan je reputatie als werknemer. Alles wat je tijdens het sollicitatieproces doet en zegt laat zien wie je bent en geeft werkgevers een indruk van hoe het zou zijn om met jou samen te werken.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.