Management

Procesmanagement
'Bij jou is alles een proces, zeggen mijn kinderen'

'Bij jou is alles een proces, zeggen mijn kinderen'

Hoe zet je processen van een afvalverwerker om in die van een energiebedrijf? Leon Harrewyn zit met die opdracht bij HVC.

13 september 2018

Het verbeteren van processen begint bij het luisteren naar medewerkers en het kijken naar hun werkzaamheden. Veel tijd kan worden bespaard door medewerkers in een scherm te laten werken.

Als een afvalverwerker zich ook gaat bezighouden met het leveren van duurzame energie, hoe richt je dan de processen in? Met die opdracht zit Leon Harrewyn bij grondstoffen- en energiebedrijf HVC. Harrewyn helpt met het optimaliseren van processen. Hij deed dat eerder bij andere energieleveranciers. Hij zette Energiedirect op, werkte bij Essent en Eneco en was oprichter van Zon-IQ. Altijd is hij bezig met het verbeteren van processen. Hij kreeg daarvoor van het BPM-Forum de Process Innovator Award. “Zelfs thuis klagen ze: bij jou is alles een proces. Ik probeer inderdaad zo veel mogelijk vanuit het proces te denken. Voornamelijk vanuit het klantproces natuurlijk. Hoe kun je dat zo efficiënt mogelijk maken? Ik heb een Lean-achtergrond. En in Lean zit ook het concept om een proces zo efficiënt mogelijk, zonder uitval en zonder afval, te verwerken.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!