Management

Apps
Allo

Bij Google dreigt voor 'Allo' nu 'Goodbye'

Google zet de ontwikkeling van de messaging-app Allo stil.

© Google
20 april 2018

Google zet de ontwikkeling van de messaging-app Allo stil.

Google en sociale netwerken vormen geen gelukkige combinatie. Ook de messagingapp Allo lijkt nu af te stevenen op een aangekondigde dood.

Het doek is nog niet definitief gevallen voor Allo, maar het besluit van Google om de ontwikkeling op 'pauze' te zetten is veelzeggend. Het hoofd van de communicatie divisie bij Google, Anil Sabharwal, heeft het hele 'allo'-team ondergebracht bij het Android Messages-team, meldt The Verge.

De reden voor de terugtrekkende beweging is dat onvoldoende mensen de Allo-app hebben gedownload. Het was de bedoeling dat 'honderden miljoenen' de app geweldig zouden vinden en deze zouden gaan gebruiken. Alleen dan zou Allo een waardig alternatief kunnen zijn voor Whatsapp, Facebook Messenger en iMessage. "We hebben niet het idee dat we op die route zitten", zegt Sabharwal.

Chat moet de nieuwe standaard worden

Hij zet nu alle kaarten op 'Chat', een nieuwe dienst die wordt ontwikkeld onder de codenaam Rich Communication Services, or RCS. Dit moet een alternatief worden voor SMS, dat nu nog de basale app is voor tekstberichten wanneer al het andere faalt. Maar hoewel Chat de default berichtenapp moet worden moet deze in tegenstelling tot SMS dezelfde ervaring bieden als moderne berichtenapps. Deze app ondersteunt dus de mogelijkheid om te zien of een bericht  ontvangen en gelezen is, ondersteunt hoge resolutie foto en video en biedt de mogelijkheid tot het vormen van groepen.

Chat krijgt echter geen end-to-end encryptie. Wanneer een Chatbericht wordt gestuurd naar iemand die Chat niet heeft geactiveerd of die een iPhone heeft, wordt het bericht automatisch omgezet naar SMS.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.