Beheer

Datamanagement
cloud

Big data ontsluiten in de cloud

Zo heb je ook echt wat aan al die data

© CC0 - Pixabay Geralt
9 juli 2020

Tegenwoordig genereren alle softwaretoepassingen en alle apparaten data. Al deze data worden opgeslagen in de cloud, vaak onder services van Azure of AWS. Deze enorme hoeveelheid aan data bevat een groot potentieel voor een breed scala aan toepassingen. Dit is het domein van de termen 'internet of things', 'kunstmatige intelligentie' en 'zelflerende applicaties'. Maar daadwerkelijke toepassing van deze big data in de cloud vereist volgens Thomas Mons een doorwrocht stappenplan om deze data ook goed te kunnen gebruiken.

Om het potentieel te benutten van de grote hoeveelheden data die men in de cloud heeft opgeslagen, is het belangrijk om eerst het onderliggende proces goed te regelen. Helaas ontbreekt dat onderliggende proces vaak in het bigdataplan. De data worden opgeslagen en er zijn toekomstdromen over wat ermee mogelijk is, maar in werkelijkheid gebeurt er weinig mee. Dit soort mislukte initiatieven zien we vaak voorkomen bij overheidsorganisaties, waar na een paar jaar investeren in big data uiteindelijk niets aan waarde wordt opgeleverd.

In dit artikel bespreek ik hoe je data op een goede manier ontsluit, welke uitdagingen daarbij komen kijken, en hoe je big data daarna stapsgewijs kunt gebruiken in steeds complexere toepassingen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!