Beheer

Security

Beveiligingscamera's makkelijk te hacken

18 mei 2012
Organisaties laten veelal na hun bewakingscamera's te beveiligen. Daardoor is het voor mensen met kwade bedoelingen vaak heel eenvoudig om de besturing over te nemen of beelden op te vragen.

Die waarschuwing uit Justin Cacak op een blog van zijn werkgever Gotham Digital Science. Hijj deed onderzoek naar systemen van MicroDigital, HIVISION, CTRing en andere leveranciers.

In 70 procent van de gevallen laten de kopers van dergelijke bewakingscamera's na om de standaard inlognamen en wachtwoorden te veranderen. Terwijl de camera's in kwestie in de configuratie waarin ze geleverd worden, wel op afstand te bedienen zijn. Daardoor is het mogelijk om de bediening van zo'n camera over te nemen via Win32 thick client, een mobiel apparaat of een IE ActiveX-control.

Controleer of camera op afstand te bedienen is

Wellicht zijn de kopers van bewakingscamera's zich niet bewust van deze kwetsbaarheid, omdat ze het apparaat als een aan de locatie gekoppeld systeem beschouwen. Cacac adviseert de gebruikers ervan met klem om te controleren of het apparaat inderdaad 'geheel lokaal' is, of dat het op afstand toegankelijk is. In het laatste geval dient men zonder uitstel de inlognamen en wachtwoorden te wijzigen, aldus Cacac.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.