Beheer

Security

Beveiliging krijgt minder aandacht dan blokkeren sociale sites

24 januari 2012
Bedrijven geven veel meer prioriteit aan het blokkeren van sites die hun medewerkers kunnen afleiden dan aan het beveiligen van mobiele apparatuur, wat veel grotere risico’s oplevert voor de bedrijfsgegevens.

Uit onderzoek van beveiliger Trend Micro onder ruim 2000 kantoormedewerkers in Europa, blijkt dat 83 procent van de bedrijven toestaat dat zijn personeel e-mail inziet met mobiele apparatuur. 54 procent mag daarmee ook het intranet op.

Slechts 10 procent laat echter toe dat medewerkers toegang krijgen tot mobiele spellen. Volgens Trend Micro zijn bedrijven gepreoccupeerd met het beperken van toegang tot afleiding. De echte gevaren liggen echter in de slecht beveiligde toegang tot kritische bedrijfsgegevens.

Medewerker mag vaak eigen elektronica meenemen

70 procent van de ondervraagden werkt in een organisatie die zijn medewerkers toegang geeft tot informatie met privé-apparatuur.  Die zelfde werkgevers zorgen vervolgens niet voor een goed beveiligd beheer van deze apparatuur.

Uit het onderzoek blijkt dat consumerization flink groeit in Europa. Bijna de helft van de werkgevers in Europa staat zijn medewerkers toe eigen apparatuur op het werk te gebruiken. Het gaat dan vooral om laptops, smartphones en in iets mindere mate om tablets. 72 procent heeft daarvoor ook een officieel beleid. Een kwart van hen is er overigens van overtuigd dat werknemers zich niet aan die regels houden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.