Beheer

Security
Apple Lightning

Beveiliging Apples Lightning-connector laat ruimte voor klonen

© Apple
17 oktober 2012
Apple heeft een chip in de Lightning-connector aangebracht die maar een zeer matige bescherming biedt tegen accessoiremakers die Apple geen royalty's willen betalen.

De  Lightning-connector is uniek voor de communicatie tussen Apple-producten, waardoor het bedrijf een strikte controle heeft over wie accessoires mag maken. De beveiligingschip die deze exclusiviteit met afdwingen is echter veel minder hackproof dan aanvankelijk gedacht.  

Onder meer werk van Chipworks toont aan dat de beveiliging het niveau heeft van printercartridges van enkele jaren geleden. Het kraken van de huidige techniek die printerproducenten toepassen om te voorkomen dat derden inktpatronen maken, is volgens Chipworks vergeleken met de chip uit de Lightning-adapter een "Hercules-inspanning".

Loyale klanten kopen geen onofficiële accessoires

Chipworks gaat er van uit dat Apple bewust heeft gekozen voor een lichte vorm van beveiliging omdat de trouwe klanten van het bedrijf er graag prat op gaan uitsluitend originele Apple-accessoires te gebruiken in plaats van goedkopere alternatieven. De beveiliging berust op vier chipkernen waarvan de belangrijksten uit de fabrieken van NXP en van Texas Instruments komen.

De hoge prijs van de adapter waarmee de nieuwe iPhone en toekomstige iPads en iPods op oude accessoires kunnen worden aangesloten, zorgde voor veel commotie.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.