Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste Windows 10-browser? Chrome of Edge

De verrassende troonpretendent is Microsofts nieuwe browser Edge, constateert Steve J. Vaughan-Nichols na een benchmarkt die hij uitvoerde voor het ZDNet-blog Networking. Tot nog toe was Chrome altijd de beste bij tests onder Windows, maar met Windows 10 is dat dus veranderd.
Edge logo
© Microsoft
Microsoft

Vaughan-Nichols vergeleek Chrome (versie 49), Firefox (versie 43) en Opera (versie 34) met de Microsoft-browsers Edge (versie 25) en Internet Explorer 11. Safari testte hij niet, omdat Apple geen nieuwe versies van Safari meer ontwikkelt voor Windows.

Edge presteert verrassend goed

Edge deed het op een aantal benchmarks verrassend goed. Het presteerde het beste op de Jetsteam 1.1-benchmark en de Octane 2.0-benchmark. Bij de Kraken 1.1-benchmark was Edge tweede. Op de RoboHornet-benchmark zakte Edge voor het examen, met een vijfde plek.

Desalnietemin presteert Edge overall beter dan Firefox en Opera, constateert Vaughan-Nichols. En het verschil met Chrome - dat excelleerde op de benchmarks Kraken 1.1 en RoboHornet - is klein.

Ontbreken extensies de achilleshiel

Voor Vaughan-Nichols geeft de doorslag dat Edge geen extensies ondersteunt, althans nog niet. Maar gezien de inspanningen die Microsoft zich getroost, zou het hem niet verbazen als Edge volgend jaar qua prestaties Chrome voorbij is.

Internet Explorer is wat hem betreft een absolute afrader; dat blijft op alle benchmarks duidelijk achter bij de winnaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in