Overslaan en naar de inhoud gaan

Bermuda-driehoek voor browsers ontdekt, zeker Safari ontkomt niet

Niet alleen de Safari-browser heeft problemen met de site. Ook Chrome en Firefox verslikken zich heftig in de site, constateert Venturebeat. Zo komt Chrome op Android, iOS, OS X en Windows helemaal vast te zitten. Het verschil met Safari is dat de overige applicaties op het apparaat gewoon doorwerken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Firefox kan iets beter met de site omgaan. Op Android, iOS, OS X en Windows staat de browser lang te stampen bij het openen van de site. Op Windows en Android komt toont de browser vervolgens een waarschuwing dat een 'unresponsive script' is aangetroffen met de vraag of het script gestopt moet worden of dat de gebruiker wil wachten. Soms werkt de eerste optie en kan doorgewerkt worden met de browser, maar in veel gevallen moet de browser toch opnieuw worden opgestart. Op OS X en iOS blijft de browser sowieso hangen.

De enige browser in het onderzoek van Venturebeat die weinig problemen heeft met de site is Microsofts nieuwe browser Edge.

Werkwijze van de crashsite

Over de wijze waarop de site de browsers op de knieën krijgt, lopen de meningen uiteen. Volgens Venturebeat gaat het om een vrij simpel Javascript dat er steeds nieuwe letters toevoegt aan de adresregel van de browser. 9to5Mac houdt het er op dat een script steeds de HTML5 History API aanroept in een loop. In beide gevallen raakt de voor de browser gereserveerde geheugenruimte vol en geeft de browser het op.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in