Overslaan en naar de inhoud gaan

Bericht overname Apple blijkt ongelukje

Financieel persbureau Dow Jones heeft dinsdag kort na opening van de beurs in New York per ongeluk een verzonnen bericht gepubliceerd over een vermeende overname van technologiereus Apple door branchegenoot Google. Het bedrijf heeft het verhaal inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden.
lachen
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Volgens het nepbericht, waarschijnlijk geschreven als vingeroefening, zou Google voor 9 miljard dollar Apple kopen en zijn intrek nemen in het luxueuze hoofdkantoor van de iPhone-maker in Cupertino. Weinig beleggers zullen dat serieus hebben genomen, aangezien Apple op de beurs momenteel meer dan 800 miljard dollar waard is. De marktwaarde van Google ligt rond de 700 miljard dollar.

Niet erg waarschijnlijk

Nog afgezien van de veel te lage prijs kwam de toevoeging dat de fusie vermeld stond in het testament van de in 2011 overleden Apple-topman Steve Jobs, de geloofwaardigheid van het bericht niet ten goede. De vermeende reactie van het Google-personeel ("yay'') en de bewering dat de deal al morgen zou worden afgerond, deden dat evenmin.

In een verklaring aan 9to5Mac laat Dow Jones weten dat het bericht door een technische fout op het tekstnet is verschenen. Van een grap door hackers zou geen sprake zijn geweest.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in