Management

Branche
lachen

Bericht overname Apple blijkt ongelukje

Blooper veroorzaakt door technische misser

© CC0 - Pixabay StockSnap
11 oktober 2017

Blooper veroorzaakt door technische misser

Financieel persbureau Dow Jones heeft dinsdag kort na opening van de beurs in New York per ongeluk een verzonnen bericht gepubliceerd over een vermeende overname van technologiereus Apple door branchegenoot Google. Het bedrijf heeft het verhaal inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden.

Volgens het nepbericht, waarschijnlijk geschreven als vingeroefening, zou Google voor 9 miljard dollar Apple kopen en zijn intrek nemen in het luxueuze hoofdkantoor van de iPhone-maker in Cupertino. Weinig beleggers zullen dat serieus hebben genomen, aangezien Apple op de beurs momenteel meer dan 800 miljard dollar waard is. De marktwaarde van Google ligt rond de 700 miljard dollar.

Niet erg waarschijnlijk

Nog afgezien van de veel te lage prijs kwam de toevoeging dat de fusie vermeld stond in het testament van de in 2011 overleden Apple-topman Steve Jobs, de geloofwaardigheid van het bericht niet ten goede. De vermeende reactie van het Google-personeel ("yay'') en de bewering dat de deal al morgen zou worden afgerond, deden dat evenmin.

In een verklaring aan 9to5Mac laat Dow Jones weten dat het bericht door een technische fout op het tekstnet is verschenen. Van een grap door hackers zou geen sprake zijn geweest.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.