Loopbaan

Carriere
salaris

Belonen met aandelen doet soms pijn, zoals bij Twitter...

IT-bedrijven betalen relatief vaak uit in aandelen en opties. Dat kan zeer lucratief zijn, maar soms - zoals bij Twitter - raakt dit het personeel hard in de portemonnee.

© CC BY 2.0 - Flickr.com,  PRO401(K)
18 oktober 2016

De koersval van Twitter is natuurlijk slecht nieuws voor beleggers die al langer aandelen in het bedrijf bezitten, maar misschien nog wel meer voor medewerkers van het bedrijf. Twitter beloont het personeel namelijk meer dan de meeste andere technologiebedrijven met eigen aandelen. Vorig jaar was Twitter ruim 682 miljoen dollar (zo'n 620 miljoen euro) kwijt aan op aandelen gebaseerde beloningen voor het personeel. Dat was maar liefst 18 procent van de omzet.

Op dit moment is het aandeel zo'n 35 procent minder waard dan op de ochtend van de beursgang. Een aandeel Twitter kost nu minder dan 17 dollar, tegen 26 dollar op de dag van de beursgang in november 2013. Dat betekent dat werken bij Twitter steeds minder lucratief wordt. Het sociale media bedrijf dreigt in een negatieve spiraal te belanden, want als dit zo door gaat zullen veel medewerkers geneigd zijn om over te stappen naar andere werkgevers. Terwijl Twitter juist grote behoefte heeft aan het behouden van ervaren professionals die kunnen helpen om een nieuwe koers uit te stippelen.

 

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!