Management

Security
België

België steekt 78 miljoen extra in cybersecurity

Beveiliging kritieke infrastructuren moet versterkt.

© Shutterstock beast01
4 januari 2022

Beveiliging kritieke infrastructuren moet versterkt.

België investeert 78 miljoen euro extra in cybersecurity. Dat meldt de Belgische premier Alexander De Croo.

De Croo stelt dat “Cyberveiligheid een prioriteit is voor België.” Met het geld zal de beveiliging van de kritieke infrastructuur en van persoonsgegevens versterkt worden. Dat moet de kern worden voor elke digitale strategie, meldt hij in een interview met de Belgische krant La Dernière Heure.

De extra investering komt bovenop de investeringen van ruim een half miljard die België al wil steken in de digitalisering van de federale overheid. Daartoe stelde de regering De Croo vorig jaar een nationaal plan rondom cybersecurity op. Het moet zorgen voor een versterking van alle digitale verdedigingsstructuren. Daarnaast steekt men 100 miljoen euro in de noodzakelijke infrastructuur daarvoor: een ultrasnel glasvezelnet en in 5G.

Het Belgische ministerie van Defensie steekt nog eens 50 miljoen euro extra in militaire cyberdefensie. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder “komt de grootste bedreiging uit cyberspace". Het extra geld wordt geïnvesteerd in de aanschaf van materieel, versterking van de infrastructuur en beveiliging van installaties.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.