Overslaan en naar de inhoud gaan

Beleggers verwachten minder van innovaties van Apple en Google

Apple zakte in de 2013-editie van de ranglijst van honderd bedrijven naar positie 79; dat is een val van 53 posities. En ook Google zakte fors terug. Het stond vorig jaar nog op de 24e plaats, en zakte nu terug naar positie 47. Vergeleken bij 2011, de eerste editie van de ranglijst, is de teruggang nog groter. Apple scoorde toen een vijfde plaats, Google stond zevende.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De ranglijst velt geen oordeel over het innovatieve vermogen van de bedrijven. Via een complex algoritme berekent Forbes of er een 'innovatiepremie' in de aandelenkoers zit. De index probeert dus te achterhalen wat het oordeel van beleggers over het innovatieve vermogen is, en in hoeverre ze daarvan wat teug denken te zien.

Beleggers verwachten weinig van Intel en Microsoft

"Het is niet noodzakelijkerwijs waar dat het tempo van Googles innovatie terugloopt", verklaarde managing editor Bruce Upbin van Forbes. "Maar wellicht denken investeerders dat zelfsturende auto's niet zoveel opbrengen als een zoekmachine." Sommige bedrijven die fors investeren in research & development, zoals Intel en Microsoft, komen helemaal niet in de lijst voor, omdat de beleggers kennelijk verwachten dat dat niet tot een bonus op de aandleenkoers leidt.

Op de eerste plaats staat voor het derde jaar op rij salesforce.com. Andere IT-bedrijven in top 10 zijn VMware (nr. 3), ARM Holdings (nr. 5), Baidu (nr. 6) en Amazon.com (nr. 7). De gehele lijst is in te zien op de site van Forbes.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in