Belbedrijven rekenen op sms- en datapiek

29 december 2011
De telecombedrijven rekenen dit jaar niet alleen op een piek in het sms'en met oud en nieuw, maar ook op een datapiek. "Er zal veel worden gepingd, maar het sms'en blijft ook", aldus een woordvoerder van Vodafone vandaag.

Het bedrijf breidt zich zoals altijd voor op de te verwachten piek. "Zo worden er bijvoorbeeld geen werkzaamheden uitgevoerd."

Pingen en Twitteren?

Het is ook voor de belbedrijven nog even de vraag in hoeverre modernere communicatiemiddelen zoals pingen en twitteren de functie van het overbrengen van de nieuwjaarswensen via sms en bellen, overneemt. "Sowieso is oud en nieuw de piek van het jaar", zei een woordvoerder van KPN. "We verwachten nu wel een enorme toename in het dataverkeer. Het is moeilijk te voorspellen of dat ten koste gaat van het sms-verkeer."

Gratis sms'en vooraf bij KPN

Als het heel erg druk wordt op het netwerk, kunnen er vertragingen optreden, waarschuwt KPN. Klanten van het bedrijf kunnen overigens op oudejaarsdag van 11 uur 's ochtends tot 23 uur 's avonds gratis sms'en om alvast de beste wensen door te geven.


Ook T-Mobile verwacht een flinke toename van het dataverkeer. "Dat zie je het hele jaar al." Problemen tijdens oudejaarsnacht verwacht het bedrijf niet. "Vorig jaar is het prima verlopen en dat verwachten we voor dit jaar ook."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.