Beheer

IT beheer
Reboot

Belastingdienst probeert een 'reboot'

Oplossingspoging voor storing Belastingdienst: dinsdagavond systemen offline.

© CC0 - Pixabay,  OpenClipArt
2 maart 2021

Oplossingspoging voor storing Belastingdienst: dinsdagavond systemen offline.

De Belastingdienst kondigt aan dat het dinsdagavond 2 maart gaat proberen de hardnekkige storing op te lossen. Dit gebeurt tussen 19:00 en 20:30 uur, waardoor in die periode inloggen tijdelijk niet mogelijk is. Door de storing is Mijn Belastingdienst met haperingen te gebruiken, en met onvolledige of zelfs onjuist vooraf ingevulde gegevens.

Klagende mensen die op Twitter laten weten dat ze geen aangifte kunnen doen, krijgen sinds kort te horen dat er een nieuwe update over de storing is geplaatst op de website van de Belastingdienst. Terwijl het informatiedeel van die site nog wel werkt, is het inloggen op en gebruik van Mijn Belastingdienst verstoord. Daar gaat de fiscus nu iets aan proberen te doen.

Inloggen tijdelijk niet mogelijk

"De afgelopen dagen werden problemen ondervonden met het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst. Vanavond (2 maart) wordt tussen 19.00 uur en 20.30 uur geprobeerd de storing op te lossen", begint het nieuwe servicebericht. "Dit betekent dat het tijdelijk niet mogelijk is om in te loggen via Mijn Belastingdienst en de aangifte-app en aangifte te doen. De werkzaamheden duren tot 20.30 uur en we hopen dat daarmee de problemen zijn opgelost."

Opvallend genoeg is deze update niet vermeld (of gelinkt) in het verstoringsbericht van de Belastingdienst. Daar wordt vanaf de homepage van de dienst naar verwezen. "Excuses voor het ongemak", sluit het nieuwe servicebericht nog af.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
cees 02 maart 2021 20:00

Lijkt op mijn begintijd computersystemem,35 jaren geleden motto "wie goed boot,goed ontmoet".Haha belachelijk.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.