Overslaan en naar de inhoud gaan

Belastingdienst probeert een 'reboot'

De Belastingdienst kondigt aan dat het dinsdagavond 2 maart gaat proberen de hardnekkige storing op te lossen. Dit gebeurt tussen 19:00 en 20:30 uur, waardoor in die periode inloggen tijdelijk niet mogelijk is. Door de storing is Mijn Belastingdienst met haperingen te gebruiken, en met onvolledige of zelfs onjuist vooraf ingevulde gegevens.
CTRL-ALT-DEL
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Klagende mensen die op Twitter laten weten dat ze geen aangifte kunnen doen, krijgen sinds kort te horen dat er een nieuwe update over de storing is geplaatst op de website van de Belastingdienst. Terwijl het informatiedeel van die site nog wel werkt, is het inloggen op en gebruik van Mijn Belastingdienst verstoord. Daar gaat de fiscus nu iets aan proberen te doen.

Inloggen tijdelijk niet mogelijk

"De afgelopen dagen werden problemen ondervonden met het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst. Vanavond (2 maart) wordt tussen 19.00 uur en 20.30 uur geprobeerd de storing op te lossen", begint het nieuwe servicebericht. "Dit betekent dat het tijdelijk niet mogelijk is om in te loggen via Mijn Belastingdienst en de aangifte-app en aangifte te doen. De werkzaamheden duren tot 20.30 uur en we hopen dat daarmee de problemen zijn opgelost."

Opvallend genoeg is deze update niet vermeld (of gelinkt) in het verstoringsbericht van de Belastingdienst. Daar wordt vanaf de homepage van de dienst naar verwezen. "Excuses voor het ongemak", sluit het nieuwe servicebericht nog af.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in