Beheer

Beheerders klagen over ongewenste Windows 10 bestanden

8 augustus 2015
Systeembeheerders merken, dat de pc's die onder hun beheer vallen, plotseling kunnen worden geconfronteerd met binnenkomende bestanden van Microsoft. Het gaat om forse files, van 2 tot 3 GB, waardoor de performance van de netwerken instort, zo meldt website TechRepublic.com.

Het gaat om apparatuur die is opgenomen in een Windows Domain. Dergelijke machine worden beheerd vanuit een centraal punt, waarbij de SysAdmin regelt wanneer er updates plaatsvinden. In het geval van Windows 10 blijkt dat niet zo te werken, in tegenstelling tot wat Microsoft daar eerder over had gezegd. In een bulletin, bedoeld voor beheerders in Engelssprekende landen vertelt Microsoft een verhaal dat afwijkt van wat er nu gebeurt.

Stiekeme download

De bestanden in kwestie worden automatisch naar de pc's gestuurd in de vorm van een push-handeling. Daarna verdwijnen ze uit het zicht, om te worden opgeslagen in een geheime directory. Het gaat hier, zo stelt Microsoft, om hulpfiles die de upgrade naar Windows 10 kunnen bespoedigen. Mocht een beheerder besluiten dat hij de pc's in zijn Windows Domain wil overzetten naar Windows 10 dan gaat dat allemaal veel sneller.

Nadere informatie is te vinden op de website van TechRepublic.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.