Innovatie & Strategie

Procesmanagement
Bloemenveiling

Beeldveilen bloemenveiling uitgesteld

Foto's zijn te slecht

Bloemenveiling © CC0: Pixabay.com,  Sabinevanerp
29 augustus 2017

Foto's zijn te slecht

Bloemenveiling Royal Flora Holland stelt de invoering van het beeldveilen van planten uit. Reden is dat de kwaliteit van de beelden niet goed genoeg is.

Oorspronkelijk zouden de veilingen in Aalsmeer en Naaldwijk op 4 oktober aanstaande overstappen naar beeldveilen. Na “goed overleg” met de actiegroep ‘Behoud de plantenklok’, die 800 handelaren en kwekers vertegenwoordigt, is deze digitaliseringsstap voor het veilen van bloemen en planten voorlopig uitgesteld.

Bij het veilen van bloemen en planten worden die op fysieke karren voorgereden voor de tribunes met kopers in de afmijnzaal. Bij beeldveilen komen de producten niet meer fysiek op karren voorbij; men krijgt er beelden van te zien. Dat is het belangrijkste verschil ten opzichte van het huidige veilen. Daarmee wordt het ook mogelijk om op afstand in te kopen.

Goed beeld onmisbaar

Eerder werd al duidelijk dat de productfoto’s en betrouwbare aanvoerinformatie niet goed op orde waren terwijl die onmisbaar zijn bij het veilen. Besloten werd toen dat als er geen goede foto’s waren de producten achteraan, op de oude manier geveild zouden worden. Ook zouden klanten kunnen reclameren op een onjuiste productfoto en zouden kwekers hulp krijgen bij het aanleveren van representatieve productfoto’s.

Royal Flora en de actiegroep hebben nu afgesproken dat de implementatie op een andere manier zal gebeuren en dat kwekers en klanten daarvoor hulpmiddelen zullen krijgen. Wanneer het beeldveilen alsnog wordt ingevoerd, is nog onduidelijk.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.