Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven verwaarlozen bedrijfskritische IT-knowhow

Aan het onderzoek namen CFO’s, CIO’s en HR-directeuren in vijf landen deel: Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De meeste bedrijven richten zich vooral op kennisontwikkeling rond Web 2.0-technologie. Dat gaat ten koste van de kennis die nodig is om de kernsystemen te onderhouden, die veelal nog steeds bedrijfskritisch zijn.
Hersenen
© CC0: pixabay.com
CC0: pixabay.com



Het onderzoek, onder 450 bedrijven met een omzet van meer dan honderd miljoen dollar, wees verder nog uit dat bijna tweederde van de CFO’s, CIO’s en HR-directeuren hun kernsystemen en databases als bedrijfskritisch bestempelen. Voor iets meer dan een derde geldt dit ook bij systemen met nieuwe technologie. Hoewel het belang van kernsystemen meer wordt onderkend, geven de respondenten aan dat vooral nieuwe technologieën budget krijgen voor werving van medewerkers. Meer dan de helft van de respondenten (56 procent) geeft aan dat hun bedrijf het meest zoekt naar kennis en vaardigheden op het gebied van nieuwe webtechnologieën.

Slechts dertien procent van de CFO’s is ervan overtuigd dat er binnen de eigen organisatie voldoende kennis en vaardigheden aanwezig zijn om kernsystemen in de toekomst te ondersteunen. Toch zegt bijna tweederde van deze groep (zestig procent) dat skills op het gebied van het moderniseren van IT waardevoller zijn dan vaardigheden voor het implementeren van vervangingstechnologieën.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in