Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Neil Ward-Dutton Appian Europe 2019

‘Bedrijven moeten van hun innovatie-eilandjes af’

Nog veel kansen voor low code in de toekomst.

Neil Ward-Dutton van IDC tijdens Appian Europe 2019 © Appian
10 december 2019

Low code wint snel aan populariteit, onder meer omdat het bedrijven in staat stelt om snel en met weinig programmaarvaardigheden applicaties te ontwikkelen. Ook in Nederland wordt de technologie gretig ingezet, vertelt Neil Ward-Dutton, vice-president van AI and Intelligent Process Automation European Practices bij IDC. De analist gaf uitleg op de low-code bijeenkomst Appian Europe 2019. Ondanks de 'gretige inzet' blijven er nog veel kansen onbenut.

Low code is een techniek voor het ontwikkelen van applicaties waar weinig programmeerkennis voor nodig is. In plaats van software ontwikkelen met diepgaande kennis van programmeertalen en -tools maak je bij low-code applicaties door componenten en processen te combineren. Dit gebeurt dan simpelweg met klikken en slepen. Daarbij is het ook mogelijk om applicaties van derden te integreren, zodat data van verschillende plekken in één applicatie terechtkomt.

In Nederland kreeg low code relatief vroeg voet aan de grond, vertelt Ward-Dutton. “Aan het einde van de jaren ’90 en aan het begin van het nieuwe millennium was er al een low code-trend en daarbij was Nederland een belangrijke plek voor innovatie. Meerdere Nederlandse bedrijven, zoals Mendix en USoft, hielden zich met low code bezig en maakten tools voor de extreem snelle ontwikkeling van applicaties.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!