Beheer

Security
Henk Kamp

Bedrijven krijgen eigen kenniscentrum cybersecurity

Het Digital Trust Centre (DTC) - aangekondigd in de begrotingen - werd zaterdag officieel opgericht

© Rijksoverheid/Arenda Oomen,  Arenda Oomen
25 september 2017

Het Digital Trust Centre (DTC) - aangekondigd in de begrotingen - werd zaterdag officieel opgericht

Een nieuw kenniscentrum van de overheid, het Digital Trust Centre (DTC), gaat ondernemers helpen met hun digitale veiligheid. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft de oprichting van het centrum zaterdag bekendgemaakt, ook namens staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie.

Het Digital Trust Centre (DTC), dat nauw samenwerkt met het Nationaal Cyber Security Centrum, gaat in 2018 van start. Ondernemers kunnen er terecht voor adviezen over digitale veiligheid en actuele informatie over cyberrisico's.

Volgens Kamp biedt digitalisering grote kansen aan Nederlandse bedrijven voor de export van kennis, producten en diensten, maar cybersecurity is bij veel van die bedrijven nog onder de maat.

Grote kostenpost

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland reageren verheugd op het initiatief. Zij pleitten al eerder voor zo'n kenniscentrum. Cybercriminaliteit veroorzaakt een kostenpost van 10 miljard euro per jaar. Digitale criminaliteit raakt de hele economie en dus alle Nederlandse bedrijven, aldus de ondernemersorganisaties. "Bedrijven hebben grote behoefte aan actuele, heldere informatie over cyberdreigingen en objectieve adviezen over wat ze moeten doen.''

Ook het bedrijfsleven zelf moet meer investeringen doen om de cybersecurity te verbeteren, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.