Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven hebben last van API's vol securityproblemen

Het bedrijfsleven ondervindt last van de beveiligingsproblemen van API's. Dat meldt IT-leverancier Cloudentity op basis van eigen onderzoek onder driehonderd IT-topmensen van grote bedrijven. Bijna alle organisaties die aan dit onderzoek hebben meegewerkt, zeggen dat zorgen over de beveiliging van API's wel eens geleid hebben tot vertraging van de uitrol van nieuwe API's.
Hack
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

Hele onderzoek van Cloudentity is hier te lezen en gaat vooral in op de aandachtspunten van API's (application programming interfaces) volgens het bedrijfsleven. Onder meer DarkReading schrijft over het rapport.

Liefst 97% van de deelnemende bedrijven zegt dat zorgen over de beveiliging van een API geleid hebben tot een latere uitrol. 44% zegt 'substantiële' beveiligingsproblemen rondom een API meegemaakt te hebben. Bijvoorbeeld omdat de API persoonlijke informatie prijsgaf of andere data lekte. Hackers proberen API's te misbruiken om data te bemachtigen en bedrijven (dreigen) schade toe te kunnen brengen.

Meer budget maar weinig vertrouwen

Opvallend is dat 93% van de bedrijven van plan zou zijn om meer budget en personeel vrij te maken om de API-beveiliging te verbeteren. Twee op de drie beweert zelfs 15% meer te willen investeren. Desalniettemin zegt slechts 2% van de deelnemende IT'ers er veel vertrouwen in te hebben dat zijn organisatie de beveiligingsrisico's van API's daadwerkelijk kan terugdringen. 

Meer API's

Bedrijven gebruiken steeds meer interne en externe API's, meldde de buitenlandse API-aanbieder Salt Security eerder dit jaar op basis van zijn klantenbestand. Gemiddeld gebruikt een bedrijf inmiddels 89 API's, waar dat er vorig jaar nog 28 waren. Onduidelijk is in hoeverre de cijfers van Salt Security opgaan voor Nederlandse bedrijven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in