Management

Carriere
Diversiteit

'Bedrijven hebben de wrijving die bij diversiteit hoort nodig'

Wat levert diversiteit je op en hoe stimuleer je het?

6 oktober 2020

Dat de IT weinig divers, is geen geheim. Diverse programma’s besteden aandacht aan het bevorderen van gemêleerde teams en steeds meer bedrijven zetten actief in op een divers beleid. Maar waarom is die diversiteit eigenlijk zo belangrijk? En wat kun je als bedrijf nú doen om een heterogeen personeelsbestand te bewerkstelligen? “Bedrijven moeten het lef hebben om te investeren in dingen die niet vanzelfsprekend zijn”, stelt Geke Rosier van Rightbrains.

Onder de 386.000 Nederlanders met een ICT-beroep zaten vorig jaar 62.000 vrouwen, bleek eerder dit jaar uit de Techniekpact Monitor. Hoewel dat een flinke groei is ten opzichte van zeven jaar eerder, toen het er nog 36.000 waren, kun je van een echt diverse functiegroep nog niet spreken. Bij veel bedrijven bestaat de IT-afdeling dan ook nog uit een vrij homogene groep: vooral witte mannen.

Dat terwijl diversiteit bedrijven heel veel kan bieden, stelt Geke Rosier. Met haar platform Rightbrains probeert ze meer vrouwen in digitale beroepen te krijgen, onder meer door geïnteresseerde vrouwen te koppelen aan vrouwelijke rolmodellen en door vrouwen op te leiden. “Diversiteit in een bedrijf leidt tot verschillende invalshoeken, betere producten, meer innovatie en succesvollere teams”, vertelt ze.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!