Development

Software-ontwikkeling
Windows 10

Bedrijven gevraagd voor verbetering Windows

Microsoft heeft een nieuw Insider-programma speciaal voor bedrijven.

16 februari 2017

Microsoft heeft een nieuw Insider-programma speciaal voor bedrijven.

Grote bedrijven stellen andere eisen aan een besturingssysteem dan consumenten en de kleinzakelijke markt. Microsoft wil beter inzicht in hun feedback.

Microsoft heeft daarom het Windows Insider Program for Business in het leven geroepen, meldt Neowin. Op de Ignite Australia gebruikersconferentie deed het bedrijf zijn strategie uit de doeken.

Het Windows Insider programma is een succesvolle strategie gebleken, waarbij geïnteresseerde gebruikers bètaversies van de ontwikkeling van Windows kunnen installeren en daar feedback op geven. Zo worden bugs snel getraceerd, maar kan ook de effectiviteit van nieuwe functionaliteiten binnen een grote groep testers worden bepaald. Daarop kunnen aanpassingen worden gedaan aan de nieuwe functie, of kan besloten worden deze te schrappen als hij niet aanslaat.

Zakelijke gebruiker heeft andere prioriteiten

Het probleem bij het Windows Insider programma is echter dat het veel enthousiaste hobbyisten en thuisgebruikers aantrekt. Hoewel hun feedback zeer waardevol is, is deze niet altijd even representatief voor de ervaringen van de (groot)zakelijke gebruiker. Zo worden de Windows-computers doorgaans anders gebruikt en beheerd en spelen zaken als groeps policies en virtualisatie vaak een belangrijke rol.

Met het Windows Insider Program for Business, afgekort tot WIP4BIZ, hoopt Microsoft de zakelijke gebruikers en beheerders te interesseren om hun kanttekeningen bij nieuwe ontwikkelingen te plaatsen zodat daar beter rekening mee kan worden gehouden. Geïnteresseerden moeten kunnen aantonen dat zij toegang hebben tot een Windows 10 Enterprise licentie, kunnen zich nu al aanmelden. De hele testomgeving inclusief testgereedschap en 'community-tools' komt echter pas de komende maanden beschikbaar.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.