Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bedrijfsleven vreest voor hackers'

Maar liefst 61 procent van de bestuurders vindt dat hackers met geavanceerdere technieken werken dan softwareontwikkelaars. Dit blijkt uit een onderzoek van de European Business Awards voor het netwerk van financiële consultancybedrijven RSM onder bijna 600 Europese bedrijven.
hacker
© CC0
CC0

Bijna driekwart van de ondervraagde bestuurders (73 procent) denkt dat zijn bedrijf risico loopt op een cyberaanval. Slechts 31 procent gelooft dat de beveiligingsstrategie van hun bedrijf ze hiertegen zal beschermen. Zij denken dat hackers altijd twee stappen voorlopen op de pogingen van het bedrijfsleven om cybersecurity te garanderen.

Cybersecurityplan

De cybersecurity-studie laat bovendien een kloof zien tussen het bewust zijn van de gevaren en de inspanningen om cyberdreiging aan te pakken. Ruim een vijfde van de onderzochte bedrijven (21 procent) heeft namelijk helemaal geen cybersecurity-plan. Daarbij blijkt dat het senior management vaak niet betrokken is bij security-dreigingen.

Bij 54 procent van de bedrijven wordt op directieniveau incidenteel over cybersecurity gesproken. 65 procent van de respondenten gaf dan ook aan dat het meer op hoger managementniveau besproken zou moeten worden. Een op de drie (33 procent) van de ondervraagde senior bestuursleden vond echter dat cybersecurity geen verdere discussie behoefde.

CEO 

Slechts 31 procent van de bedrijven vindt dat de verantwoordelijkheid voor de aanpak van cybercriminaliteit bij de CEO ligt en 20 procent vindt dat het de taak van de IT-manager is.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 597 bedrijven uit 33 landen uit de EBA-gemeenschap. 56 procent van de respondenten van de enquête zijn senior leiders in het bestuur van hun bedrijf en nog eens 31 procent rapporteren rechtstreeks aan het bestuur. Het volledige onderzoek van RSM is te vinden op hun website.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in