Overslaan en naar de inhoud gaan

Barnes & Noble gehackt: storing e-reader Nook

Door een hack heeft boekverkoper Barnes & Noble zijn systemen uit moeten zetten. Daardoor konden gebruikers van de e-reader Nook vanaf zondag aangekochte boeken – die nog niet op de e-reader stonden - niet meer downloaden of openen. Op hun website laat Barnes & Noble weten dat Nook-boeken momenteel niet beschikbaar zijn door problemen met het systeem.
Barnes & Noble Nook
© Barnes & Noble
Barnes & Noble

The Register schrijft over een mail die de boekverkoper aan klanten heeft gestuurd. Daarin staat dat Barnes & Noble slachtoffer is geworden van een hack, “die heeft geresulteerd in ongeautoriseerde en onwettige toegang tot bepaalde bedrijfssystemen van Barnes & Noble”. Volgens de boekverkoper is er geen toegang geweest tot financiële data, die zijn namelijk versleuteld opgeslagen.

Ook kassasystemen geraakt

De systemen bevatten verder wel e-mailadressen en, als de klant die heeft doorgegeven, telefoonnummers en adresgegevens. “We hebben momenteel geen bewijs dat toegang is geweest tot deze gegevens, maar we kunnen dat in dit stadium ook niet uitsluiten”, schrijft de boekverkoper aan de klanten.

Vanaf zondag ervaren klanten problemen door de hack. Dat is waarschijnlijk het moment dat de boekverkoper zijn systemen heeft uitgezet. In eerste instantie zei Barnes & Noble dat het om onderhoud zou gaan, maar begin deze week lieten winkelmanagers al doorschemeren dat er een virus op de systemen stond. Volgens Goodereader zijn ook kassa’s in de fysieke boekwinkels op het netwerk aangesloten en hebben zij ook last gehad van de storing.

Inmiddels draaien de kassa’s weer. Nook-gebruikers hebben nog geen toegang tot de Nook-cloud, waardoor gebruikers de e-reader niet kunnen synchroniseren of aankopen van de afgelopen week nog niet kunnen zien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in