Beheer

Security
Barnes & Noble gehackt: storing e-reader Nook

Barnes & Noble gehackt: storing e-reader Nook

Kassasystemen draaien weer. Gebruikers van e-reader Nook hebben nog steeds geen toegang tot de Nook Cloud.

© Barnes & Noble
15 oktober 2020

Kassasystemen draaien weer. Gebruikers van e-reader Nook hebben nog steeds geen toegang tot de Nook Cloud.

Door een hack heeft boekverkoper Barnes & Noble zijn systemen uit moeten zetten. Daardoor konden gebruikers van de e-reader Nook vanaf zondag aangekochte boeken – die nog niet op de e-reader stonden - niet meer downloaden of openen. Op hun website laat Barnes & Noble weten dat Nook-boeken momenteel niet beschikbaar zijn door problemen met het systeem.

The Register schrijft over een mail die de boekverkoper aan klanten heeft gestuurd. Daarin staat dat Barnes & Noble slachtoffer is geworden van een hack, “die heeft geresulteerd in ongeautoriseerde en onwettige toegang tot bepaalde bedrijfssystemen van Barnes & Noble”. Volgens de boekverkoper is er geen toegang geweest tot financiële data, die zijn namelijk versleuteld opgeslagen.

Ook kassasystemen geraakt

De systemen bevatten verder wel e-mailadressen en, als de klant die heeft doorgegeven, telefoonnummers en adresgegevens. “We hebben momenteel geen bewijs dat toegang is geweest tot deze gegevens, maar we kunnen dat in dit stadium ook niet uitsluiten”, schrijft de boekverkoper aan de klanten.

Vanaf zondag ervaren klanten problemen door de hack. Dat is waarschijnlijk het moment dat de boekverkoper zijn systemen heeft uitgezet. In eerste instantie zei Barnes & Noble dat het om onderhoud zou gaan, maar begin deze week lieten winkelmanagers al doorschemeren dat er een virus op de systemen stond. Volgens Goodereader zijn ook kassa’s in de fysieke boekwinkels op het netwerk aangesloten en hebben zij ook last gehad van de storing.

Inmiddels draaien de kassa’s weer. Nook-gebruikers hebben nog geen toegang tot de Nook-cloud, waardoor gebruikers de e-reader niet kunnen synchroniseren of aankopen van de afgelopen week nog niet kunnen zien.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.