Overslaan en naar de inhoud gaan

Banken: 'we redden het niet met onze legacy'

Het onderzoek is uitgevoerd door bureau JWG, dat een aantal geselecteerde IT-beslissers binnen banken en verzekeringsmaatschappijen heeft ondervraagd. Daarnaast werd een overzicht gemaakt van de ruim 4000 pagina’s aan regelgeving, zoals opgelegd door de G20. Die regels zijn opgesteld tijdens de naschokken van de financiële crisis.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Hiertoe behoort de implementatie van nieuwe kapitaaleisen, zoals vastgelegd in Basel III en Solvency II en hervormingen zoals MiFID II en de European Market Infrastructure Regulation (EMIR).

Impact op legacy-systemen

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 71 procent van de respondenten denkt dat het upgraden van legacy-systemen om zich te conformeren aan de doelstellingen niet afgerond zal zijn op de vereiste implementatiedatum in 2015. Een overweldigende 90 procent verklaart bovendien dat boetes voor het niet voldoen aan de eisen aan het eind van dat jaar zullen oplopen tot tientallen miljoenen dollars.

40 procent van de respondenten zegt geen vertrouwen te hebben in de mogelijkheden om hun complete ICT-infrastructuur te laten voldoen aan de verwachte regelgeving. Dertig procent geeft aan externe data centers nodig te hebben om te kunnen voldoen aan compliance en veiligheidseisen en tegelijk de operationele risicokapitaalbuffers te kunnen verminderen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in