Banken: 'we redden het niet met onze legacy'

14 maart 2012
Zo'n 70 procent van de banken en verzekeringsmaatschappijen voorziet dat hun huidige infrastructuur niet meer voldoende is om te voldoen aan de nieuwste wettelijke eisen. Die eisen beslaan overigens een pak papier van ruim 4000 vel, zo blijkt uit onderzoek dat is gedaan op instigatie van InterXion.

Het onderzoek is uitgevoerd door bureau JWG, dat een aantal geselecteerde IT-beslissers binnen banken en verzekeringsmaatschappijen heeft ondervraagd. Daarnaast werd een overzicht gemaakt van de ruim 4000 pagina’s aan regelgeving, zoals opgelegd door de G20. Die regels zijn opgesteld tijdens de naschokken van de financiële crisis. Hiertoe behoort de implementatie van nieuwe kapitaaleisen, zoals vastgelegd in Basel III en Solvency II en hervormingen zoals MiFID II en de European Market Infrastructure Regulation (EMIR).

Impact op legacy-systemen

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 71 procent van de respondenten denkt dat het upgraden van legacy-systemen om zich te conformeren aan de doelstellingen niet afgerond zal zijn op de vereiste implementatiedatum in 2015. Een overweldigende 90 procent verklaart bovendien dat boetes voor het niet voldoen aan de eisen aan het eind van dat jaar zullen oplopen tot tientallen miljoenen dollars.

40 procent van de respondenten zegt geen vertrouwen te hebben in de mogelijkheden om hun complete ICT-infrastructuur te laten voldoen aan de verwachte regelgeving. Dertig procent geeft aan externe data centers nodig te hebben om te kunnen voldoen aan compliance en veiligheidseisen en tegelijk de operationele risicokapitaalbuffers te kunnen verminderen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.