Beheer

Security

Bank JP Morgan Chase maandenlang doelwit hackers

29 augustus 2014
Hackers hebben maandenlang ongestoord grote hoeveelheden data, waaronder rekeninggegevens van klanten, kunnen aftappen bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van bronnen rond een intern onderzoek bij de bank.

De cyberaanval zou begin juni zijn begonnen via de website van JPMorgan Chase en pas medio augustus zijn ontdekt bij een routinecontrole. Behalve JPMorgan Chase zouden nog vier andere banken doelwit zijn geweest van zo'n aanval.

FBI doet al onderzoek

Hetzelfde persbureau wist eerder deze week te melden dat de Amerikaanse federale recherchedienst FBI onderzoek doet naar mogelijke Russische betrokkenheid bij de aanval. Bij ten minste één van de getroffen banken zouden aanwijzingen in die richting zijn aangetroffen.

Uberhackers zijn actief

Daar komt bij dat de vaardigheden die nodig zijn om op zo'n grote schaal in te breken in de doorgaans goed beveiligde computersystemen van banken, die van gewone hackers volgens experts overstijgen. Mogelijk zou Rusland met de cyberaanval wraak hebben willen nemen voor Amerikaanse sancties in verband met de crisis in Oekraïne.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.