Beheer

Personal Tech
Microsoft-CEO Steve Ballmer

Ballmer: Niemand koopt ooit Windows

Microsoft-CEO Steve Ballmer © Microsoft
19 december 2013
Microsoft moest wel eigen hardware gaan maken om beter te kunnen concurreren met de iPad, zegt Steve Ballmer in een interview.

Zelf hardware produceren, was voor Microsoft de beste manier om bij te blijven in een markt waar smartphones en tablets de rol van de dominantie van de pc overnemen, constateert Ballmer in een interview met ZDNet. Dat het bedrijf daarmee de eigen hardware-partners tegen haren instrijkt, moest voor lief genomen worden.

Ballmer geeft in het interview toe dat mensen voornamelijk een nieuwe pc kopen, waar dan de nieuwste versie van Windows op is geïnstalleerd. "Niemand koopt ooit Windows". Nu de pc-markt opdroogt, verdwijnt ook de basis voor Microsofts belangrijkste product.

Nieuw bedrijfsmodel voor Microsoft

Ballmers opmerkingen sluiten goed aan bij de opmerkingen van Microsofts kroonprins Satya Nadella, die voor Microsoft een toekomst ziet als apparaten- en dienstenleverancier, waarbij Microsofts huidige vlaggenschip Windows een bijproduct wordt. Daarbij verschuift het bedrijfsmodel van licenties naar abonnementen. De acquisitie van Nokia past ook in deze strategie.

Ballmer geeft toe dat de keuze zelf de Surface te gaan maken, een erg lastige was. Maar de keuze moest worden gemaakt want Microsoft "had kwetsbaarheden in de concurrentie met Apple". De Surface biedt volgens Ballmer de mogelijkheid een hogere productiviteit te bereiken, maar ook om 'ernstig veel plezier' te hebben.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.