Beheer

Security
Tsunami

Azure weerstaat grootste DDoS-aanval ooit

Bandbreedte van aanval was 2,4 Tbps.

© Shutterstock Anna Om
13 oktober 2021

Bandbreedte van aanval was 2,4 Tbps.

Azure heeft in augustus de grootste DDoS-aanval ooit afgeslagen, volgens Microsoft. De aanval had een omvang van 2,4Tbps.

Het verkeer waarmee werd aangevallen was afkomstig uit zeker 70.000 bronnen in diverse landen in Azië en de VS, stelt Microsoft. Het doelwit was een Azure-klant in Europa. Meer informatie wil Microsoft niet kwijt over het slachtoffer. De aanvalsvector was een UDP-reflectie die zeker 10 minuten aanhield met zeer korte uitbarstingen van enorme volumes.

Het aanvalsverkeer is nooit in de buurt van het doelwit gekomen, maar al in bronlanden gestopt. Volgens Microsoft kan Azures DDoS-protectieplatform tientallen terabits aan DDoS-aanvallen opvangen dankzij de gedistribueerde DDoS-detectie en mitigation pipelines waarmee fors kan worden opgeschaald als dat nodig is.

Tegen de trend in

De enorme omvang van de aanval is opmerkelijk. Trend in DDoS-land is dat de aanvallen juist kleiner worden. Nog maar een zeer klein percentage DDoS-aanvallen is groter dan 10 Gbps.

In mei 2020 meldde Akamai nog dat het een aanval met een omvang 2,3 Tbps had afgeslagen. De aanval die Cloudflare afgelopen augustus weerstond was in feite nog groter met 330 miljoen aanvragen in totaal. De piek lag op 17,2 miljoen aanvragen per seconde.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.