Overslaan en naar de inhoud gaan

Azure weerstaat grootste DDoS-aanval ooit

Azure heeft in augustus de grootste DDoS-aanval ooit afgeslagen, volgens Microsoft. De aanval had een omvang van 2,4Tbps.
Tsunami
© Shutterstock
Shutterstock

Het verkeer waarmee werd aangevallen was afkomstig uit zeker 70.000 bronnen in diverse landen in Azië en de VS, stelt Microsoft. Het doelwit was een Azure-klant in Europa. Meer informatie wil Microsoft niet kwijt over het slachtoffer. De aanvalsvector was een UDP-reflectie die zeker 10 minuten aanhield met zeer korte uitbarstingen van enorme volumes.

Het aanvalsverkeer is nooit in de buurt van het doelwit gekomen, maar al in bronlanden gestopt. Volgens Microsoft kan Azures DDoS-protectieplatform tientallen terabits aan DDoS-aanvallen opvangen dankzij de gedistribueerde DDoS-detectie en mitigation pipelines waarmee fors kan worden opgeschaald als dat nodig is.

Tegen de trend in

De enorme omvang van de aanval is opmerkelijk. Trend in DDoS-land is dat de aanvallen juist kleiner worden. Nog maar een zeer klein percentage DDoS-aanvallen is groter dan 10 Gbps.

In mei 2020 meldde Akamai nog dat het een aanval met een omvang 2,3 Tbps had afgeslagen. De aanval die Cloudflare afgelopen augustus weerstond was in feite nog groter met 330 miljoen aanvragen in totaal. De piek lag op 17,2 miljoen aanvragen per seconde.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in